Hoe vind je een goede vechtclub?

Leren boksen, kickboksen of een andere vechtsport doen, daarvoor moet je natuurlijk de juiste begeleiding vinden. Tegenwoordig is dat gelukkig niet moeilijk meer, juist doordat er zoveel vechtclubs bestaan die met betrouwbare lesgevers werken.

Toch loont het de moeite om op basis van een aantal factoren een selectie te maken van clubs die bij jou passen. Hieronder lees je daar meer over!

De beste tips om een goede vechtclub te vinden in jouw buurt

1. Let op het aanbod

Het eerste waar je op moet letten als je een vechtclub zoekt, is het aanbod dat er gegeven wordt. En dan gaat het vooral om het soort vechtsporten dat je kunt doen. Is het een club die zich specialiseert in Kung-Fu, of kan je er verschillende soorten vechtsporten beoefenen? Denk maar aan kickboksen, Jiu-Jitsu of bijvoorbeeld Engels boksen.

Het spreekt voor zich dat je beter een club kiest die zich specialiseert in de sport die je wilt gaan doen, tenzij je gewoon voor je plezier wilt trainen en de kwaliteit van je lessen niet het allerbelangrijkste is.

2. De prijzen spelen ook een rol

Vervolgens is het een goed idee om een selectie te maken van vechtclubs die binnen je budget vallen. Doorgaans zal je voor de meeste clubs een gelijkaardige prijs betalen, maar dit hangt vooral af van de specialisatie en kwaliteit van de lessen.

Ook moet je rekening houden met de extra kosten. Bepaalde clubs verwachten bijvoorbeeld dat je ter plaatse een complete uitrusting aankoopt tegen een vaste prijs. Andere clubs liggen wat verder van huis, waardoor je dus ook transport moet betalen.

3. Ver of dichtbij?

Bij de zoektocht naar een goede vechtclub is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de afstand van je woning. Heb je niet al te veel tijd over? Dan is het beter dat je een club dichtbij zoekt. Natuurlijk kan je veel breder kiezen als je bijvoorbeeld over een eigen wagen beschikt en dus verder kunt rijden.

De beste vechtclub vinden in jouw buurt is dus zeker mogelijk, zolang je bovenstaande tips gebruikt!